Sunday, August 21, 2011

MALAS HENDAK LAYAN


Konbanwa

Tiba-tiba je kan tulis tajuk seperti itu. Tapi tu adalah ekspresi apabila yutaka teringatkan satu situasi ini. Di dalam berkawan perlu ada give n take. Di mana orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa. Kena tak eh? Kalau tak kena, buat-buatlah kena dengan tema give n take. hehe

Di dalam akaun facebook yutaka, yutaka ada beberapa rakan yang sangat sombong tahap gaban. Situasi di mana mereka sombong untuk membalas komen yutaka. Walaupun nampak remeh, tapi itu menandakan orang itu sangat sombong. Sekiranya lain-lain komen tidak dibalas, yutaka boleh la terima. Ini komen yutaka tak pernah di balasnya. BESAR SANGAT KE DARJAT orang itu? 

yutaka sangat senang dengan sikap Iesya Iesyatirradiah Sanny Toh, host RTM. semua komen dibalas walaupun orang itu hanya wat smiley sahaja.

Ada juga yang sombong bile yutaka tulis kat wall untuk mengucapkan tahniah atas kejayaan dalam bidang akedemik. Tak di balas pun walaupun hanya tulis 10Q. Dengan beranggapan dia sibuk, yutaka PM di dalam fb. tapi tetap sama, bolayan. Sedihnya diperlakukan sebegitu. Mungkin kerana DARJAT tak sama kot. Maklumlah yutaka ni tidak sukses seperti dia dalam bidang pendidikan dan kerjaya. Apa pun yutaka gembira kerana mendapat pengalaman "DIHINA" seperti itu. Terima kasih Ya Allah.

Apabila diceritakan kepada adik yutaka yang terakhir, beliau berkata bahawa yutaka ni terlalu baik sampai dipijak-pijak berulangkali. Betulkah sebegitu? Bila fikir-fikir balik, bab dipijak berulangkali tu memang betul. Tapi psl terlalu baik tu, yutaka xmau komen. sebab ianya sangat subjektif. Pendekatan yang boleh yutaka ambil sekarang ini sangat mudah. MERAK YANG SOMBONG USAH DIPUJI DAN DIDEKATI. malas hendak layan walaupun ada tanda merak menjilat muntah sendiri (hendak mesra kembali).


No comments: