Monday, April 27, 2009

MOGA MADAM MUMU CEPAT SEMBUH

Konbawa..
Yutaka ada seorang ketua yang sangat best..
Nama die Madam Mumu..

Hari ini die xdatangla..
dengar2 die sakit sejak sabtu yang lepas
simpati yutaka akan kesihatan die ini..

Moga Puan Mumu cepat sembuh..
Amin3x




PERGILAH KAU MIGRAIN


Konbawa..
Post kali ini agak ringkas sebenarnya..
Sebenarnya yutaka risau akan penyakit migrain
yang
menimpa pada Kak Ieta dan "Cik U".

if yutaka doktor, dah lama yutaka berusaha
untuk menyembuhkan mereka berdua..

But as a ordinary person, yutaka bule
berdoa kepada Illahi..


Moga Allah dapat hilangkan
sakit yang menimpa pada mereka berdua..
Amin3x



KAK EIRDA..SEDAPNYER ESKRIM MYLO TU


Konbawa..

Kali ini yutaka nak post mengenai
maulud nabi yang di organize
oleh
AJK agama office yutaka..

Best2 dan rasa teruja sekali bila dapat
hadiri majlis ilmu
dan majlis bagi
memperingati
junjungan kita Nabi Muhammad

Di sini yutaka rasa nak share la
apa yang menarik dan kurang menarik
sepanjang yutaka pi maulud nabi tuh..


Menariknya maulud tu :

a) Perjalanan maulud sangat lancar
b) Ice krim Milo mmg best..
teringat sampai sekarang..TQ kak Eirda..

c) Juadah untuk maulud tu mmg lazat..yum2
d) Ceramah oleh Imam Besar Johor sangat menarik
e) Suasana bilik sangat kondusif..ada air con..sejuk..
f) Berjumpa dengan Kak Ieta dan "Cik U".
cantiknya mereka berdua..



Kurang Menarik maulud tu :


a) PA system agak kurang memuaskan..
selalu ada masalah teknikal
b) Pembaca rawi OKla, tp dari segi taranum..
I' m sorry, agak mendukacitakan
c) Yutaka terserempak dengan insan
yang yutaka tak ingin ketemu

d) Kaum Hawa berborak2 dan ini
menganggu ceramah yang disampaikan

Overall Memuaskan.
Congrate to AJK Agama ..

Sunday, April 26, 2009

TAGGING ICE MELT

Konbawa..

Nama ICE tidak asing lagi dari dunia blogger dan tagger nih..haha..
kali ini yutaka nak jawab soalan tag dari ICE ni..

Name 5 people you can think of right off the top of your head.
Don't read the questions until you write the names of the 5 people.
No cheating please!



1. Liz

2. Su Adhia
3. Nisrin Alyani
4. Puteri Virgo
5. Lea Ahmad

Reminder : Don't read ahead unless you fill above names first!


Question 1 : How do you meet 1?
Jumpa time kije..cantiknya die..hehe


Question 2 : On the Scale of 1 - 10, how you rate your relationship with no 1?

camne nak rate erk..i think 4 is better


Question 3 : How long have you known 4?

4tahun..start tahun 2005 sampai sekarang


Question 4 : How do you know number 3?

kenal kat fs

Question 5 : Where 5?

Rasanya kat Seremban, Negeri Sembilan

Question 6 : A Fact about number 1?
die ni pada pandangan yutaka..
cantik, xbanyak cakap, lawa senyumannya

Question 7 : Who is no 4 going out with?
die dah kawen dengan seorang ustad, kenalan abangnya

Question 8 : What does no 1 do for living?
kerja

Question 9 : Would you live with number 3?
Ok gak, tp kena tanya mak ayah die dulu..

Question 10 : What do you like about no 2?
pemalu, ada paras rupa menawan,
baik pekertinya, tidak sombong

Question 11 : Do you miss number 5?
rindu sangat..lama xjumpa lor..

Question 12 : Would you make out with number 4?
make out ni apa ek?
tak pernah kot..sbb die selalu
pandang rendah pada yutaka

Question 13 : What's your opinion of number 2?
die ni ramai nak usha die, sbb ada rupa paras menawan,
baik dan pemalu..

Question 14 : What is your fav memory with number 5?
time sekolah menengah..selalu lumba dalam pelajaran

Question 15 : What would you do if number 1 going out with number 2?
ntah..ok kot..sbb dua2 wanita..ada cerita

Question 16 : ever had a long conversation with number 5?
selalu


Question 17 : have you ever slept at number 2's house?
nak tdo umah die..seganla..xmanis tido umah wanita..

Question 18 : Do you hang out with number 3 often?
kelua berdua xpernah..selalu chat guna ym jer

Question 19 : Who do you known the longest?
Lea Ahmad..sejak dari sekolah rendah

Question 20 : How often do you talk to number 1?

jarang sangat..sbb apa erk?
xde kesempatan nak borak dengan die
tengok dari jauh je


Question 21 : What about number 2?

suka borak dengan die..
sbb die ni jujur, pemalu dan blur2..


Question 22 : Have you ever thought 3 more than a friend?

ada gak..tp die dah ada bf..terlepas lor..


Question 23 : May be you want to go out for a date with number 5?
no 5 dah berkahwen..nak kena karate dengan husband die ker?

Question 24 : Do you dream about number 2?
setakat ni blom lagi

Question 25 : What did number 4 did to you that you never forget?
die ni suka menerima tp xsuka memberi
pandang rendah pada yutaka

Question 26 : What have you done to number 1 that he/she never forget?
i think my mesej and my card kot..
selalu wish die pagi dan malam..

Question 27 : What is number 3's hobby?
hobby die rasanya bergambar dan studi kot..
ada cita2 tinggi, dan kuat semangat
go my fwen..i always support u



MARI KITA MAKAN TAG INI..

Konbawa..

Tag kali ini mmg membuka selera makan..
wah..lapa jadinya.. pas wat tag nih..
yutaka nak pi makan nih..

1. Senaraikan 10 images makanan/minuman yang anda teringin nak makan saat ini.
2. Carian hendaklah dilakukan dengan Google dan paparkan image paling menggiurkan.
3. Turutan gambar hendaklah mengikut nafsu keinginan anda masing-masing.


Pizza Hut..sekarang dah murah..hehe


McFlurry..makan time lunch..pehh


Nasi Ayam..best tol if dapat ayam peha.hehe


Kentang Keju..selalu minta keju lebih..best2


Tenpayaki..makanan jepun yang best..yum2


Jus Tembikai..rasa sampai ke anak tekak


Kek orang kawen..susah nak dapat..


Nasi lemak..jangan makan time belaja..bahaya


buah bintang2 aka belimbing..lama xmakan


Kerepok Lekor..makan time panas2..xtoleh kanan kiri beb

Uih..ni kalau dapat masa puasa Ramadhan nih..
meleleh-leleh air liur..
hehe



SAY YES TO POSITIVE THINKING

Konbawa..

pekaba sume? arini yutaka
nak share satu artikel mengenai
NEGATIVE THINKING..

4 Perkara Membuat Anda Dijangkiti Fikiran Negatif

Elakkan perkara-perkara berikut supaya anda tidak dijangkiti penyakit fikiran negatif.

1. Elak bercakap pasal hal orang lain. Jangan bercakap pasal hal orang lain, perilaku, peel mereka, percakapan atau kekurangan diri mereka.

Elakkan seboleh mungkin tabiat ini, walaupun nampak remeh. Jangan biasakan diri bercakap pasal hal orang lain terutama keburukan atau kekurangan fizikal mereka, kerana perbuatan begitu melatih minda anda melihat ke arah yang negatif saja. Kesan dalam jangka masa panjang, Anda akan sangsi dengan kebolehan diri sendiri dalam memulakan sesuatu.

2. Menyimpan dendam lama-lama. Ia ibarat minyak yang dituang ke dalam tangki setiap hari, hanya menunggu masa untuk dinyalakan untuk jadi membara dengan sebatang mancis api. Dendam kesumat membuat anda jadi orang berfikiran negatif. Kesannya, anda jadi orang pesimis.



3. Jadi terlalu sensitif. Maknanya, terlalu cepat naik berang. Jika anda ada sikap panas baran, ketahuilah sikap cepat marah atau melenting ni sebenarnya menyusahkan diri anda sendiri. Jangan amalkan sikap pemanas, pemarah atau suka cari gaduh.

4. Menyimpan sakit hati, geram atau marah dalam diam. Perasaan sebegitu perlu dilepaskan. Jika tidak, minda anda berisi dengan rasa sakit hati, geram dan marah hingga membuat anda susah nak berubah menjadi orang berfikiran negatif. Hidup anda akan sentiasa bermasalah selagi anda masih tak berubah!.

kesimpulannya..sentiasa berfikiran positif. Jika anda berjaya menawan sikap negatif, nescaya anda akan bahagia dan berjaya walau datang seribu dugaan menimpa..

YOU WANT THIS, YOU MUST GET IT..


Konbawa..

Arini yutaka nak share dengan satu
artikel yang yutaka pernah baca
dalam satu forum..

Jom kita baca dan hayatinya



Lima perkara semua kita mahukannya dan
kita berusaha untuk mendapatkannya:

a) Wajah yang cantik
b) Duit yang banyak
c) Kesihatan yang baik
d) Anak-anak yang cerdik dan berjaya macam kita
e) Tidur yang nyenyak tanpa gangguan

Senang saja untuk mendapatkannya
hanya 15 minit setiap hari.

Sabda Rasullah s.a.w,

" siapa yang tinggalkan solat Subuh,
tiadalah padanya nur di wajahnya "

" dan siapa yang tinggalkan solat Zohor,
tiadalah padanya rezeki yang berkat "

" dan barang siapa yang tinggalkan solat Asar,
tiadalah padanya kekuatan badan "

" dan siapa yang tinggalkan solat Maghrib,
tiadalah padanya anak-anak yang bermanfaat "

" dan barangsiapa yang tinggalkan solat Isyak,
tiadalah padanya tidur yang nyenyak "

Bagaimana? Senang bukan..
tapi itu la perkara yang yang
paling ringan sekali didunia ini
iaitu MENINGGALKAN SOLAT.


Friday, April 24, 2009

MENANGIS MILIK WANITA?


Konbawa..

Td yutaka bukak fs yutaka..
ada baca shoutout seorang wanita
" rasa hampa dan nak nangis "
camtula bunyinye..

bila baca tu, yutaka terpikir..
nape bile sebut nangis je..
seringkali dikaitkan dengan wanita?



myb ditakdirkan wanita ini
mempunyai jiwa sensitiviti

yang amat tinggi berbanding lelaki
Lelaki tak menangis? r u sure?

Rasanya ada gak lelaki yang menangis
Tak salah if lelaki menangis
tak jatuh saham pon..
if ia dapat melegakan kekusutan, y not?

tapi jangan sampai melalak
cam budak2..
itu boleh menjatuhkan
air muka
selaku pemimpin kaum hawa..



KENAPA HAMPIRI AKU?


Konbawa..

Hari ini yutaka sangat tensen lor..
Yutaka jumpa dengan orang
yang yutaka xberapa suka..

aduh..menyampah pule..


Yutaka rasa pelik la
Kenapa yutaka asyik bertembung
dengan orang yang yutaka tak suka..
betul la kata orang erk..
makin kita xsuka, makin selalu berjumpa..

Adakah kebetulan?
atau sengaja si die selalu
wat2 kebetulan berjumpa..
yutaka rasa die sengaja la
Ke mana yutaka pergi
mesti die nak ada..


tapi yutaka nak kurangkan cket
rasa xsuka ini..
takut berganti pada sebaliknya..
yelah..kita tak tahu
apa yang terjadi pada masa depan kan..
mintak dijauhkan ( amin 1 juta kali )

Thursday, April 23, 2009

SO HARD TO SAY TQ

Konbawa..
pekaba sume? kali ni postnya agak
biasa didengar.
Tp yutaka rasa intipati post
kali
ini akan releven sampai bile2.


Camni, di dalam office yutaka ni ada
seorang staf la. Orang lama, orang dulo2..

yutaka rasa die ni kurang senang dengan yutaka..
tak tahu ape sebabnya..

nak kate selalu berbual, tak gak..


Satu hari tu, Orang Lama tu mencari
puncher lubang dua,
sibukla tanya siapa yang ada..
kebetulan yutaka ada,
so yutaka bgla pada Orang Lama tu..
Lepas guna tu, Orang Lama tu
terus blah camtu jerk..
Die soh orang lain bg pd yutaka..




Wah..xde adab sopan tol..

dahla meminjam, xucap tq pon..

Susah ke nak ucap tq..
xsusah rasanya..
just pulang balik n say tq.

janganla rasa diri tu besar sangat..
sebab dunia tu bulat je..



SOALAN SUKAR DIJAWAB?


Konbawa..


Kali ini rasanya tag ini susah untuk dijawab..
Tapi xpe..walaupun pahit untuk diingat,
yutaka akan cuba menjawabnya..

Masalahnya yutaka tidak pernah bercouple,
tp kalau kawan rapat tu ada,

opps, bekas kawan rapat la.
Tp masih releven rasanya
untuk menjawab soalan ini



ADAKAH ANDA BERANI?

Adakah sukar untuk anda mengucapkan
good bye pd kekasih anda?


sukar gak untuk memutuskan sesuatu hubungan yang rapat.
sebab kita seolah menusuk hati die dengan sembilu


Berapa lama anda mengambil
keputusan untuk say good bye?


Lama gak nak ambil keputusan itu..
Sebulan rasanya, itupun setelah
pk akan baik buruknya keputusan itu


Perlukah anda mempunyai
banyak reason untuk berpisah?


Setiap perpisahan itu ada reasonnya

Apa reaksi si dia apabila anda minta berpisah?

kawan rapat yutaka sangat tabah dan cool


Setelah berpisah, adakah anda
bule menerimanya dalam hidup anda lagi?


Rasanya tidak, sebab akan berlaku
ungkit mengungkit akan kisah lama


Pernahkah anda teringat kenangan
bersama dia anda setelah berpisah?


Mestilah, tp cepat2 padamkan..


Jika anda rindu kan bekas kekasih,
apa anda wat? call? sms? else?


Tak wat apa,
rasanya wat bodoh je kot


camne anda selepas berpisah?
bahagia? sengsara?


kalau nak tau, tengoklah
wajah yutaka sekarang ini


Bekas kekasih anda sudah ada kapel baru?

bekas kawan rapat yutaka eh?
erm..ntah ek..
xpernah tanya die pon


Apa ucapan anda kepada bekas kekasih anda?

Tq sebab ajar yutaka bagaimana
rasanya sedih dan kecewa..



Siapakah yang berani menjawab soalan tag ini?

Abang Ifin
Boneca canteq
Ice



Wednesday, April 22, 2009

BERBOHONG DALAM KHAYALAN


Konbawa..

Sejak-sejak ni banyak tol subjek
yang bermain di dalam pemikiran yutaka..
Untuk episode kali ini, yutaka nak post
tentang manusia yang berbohong dalam khayalan.

Berbohong dalam khayalan ini adalah istilah yang
diberikan kepada orang yang suka cakap besar,
yeye poyo, padahal xde apa pun..



Tidak dinafikan bahawa manusia jenis ini
wujud di muka bumi ini..
Yutaka pernah jumpa orang camni..
Mula-mula xsedar la diri kena tipu bulat-bulat,
tp xlama pon..at last kantoi gak..

Reason orang yang suka wat cite2 gempak
walhal itu sume khayalan adalah

supaya orang nampak die ni hebat,
kelas, terkenal, bagus dll

bukan nak jeles ke apa
Cuma rasa menyampah tahap bakul sampah je..
tak perlu wat2 cerita kita ada ini itu,
bersyukur apa yang kita ada..

TAK BAIK BERBOHONG, NANTI ALLAH MURKA

SIKAP WANITA SUKA MEMBANDING-BANDING


Konbawa..
hy sume..sihat? Post kali ini agak kontroversi cketla..
Myb ada orang tidak setuju atau myb ada orang
setuju dengan penyataan pada title di atas

" SIKAP WANITA SUKA MEMBANDING-BANDING "

Daripada pemerhatian dan pengalaman yutaka, sebilangan
besar wanita mempunyai sikap suka membanding-banding.
membanding yang yutaka maksudkan adalah
suka membandingkan diri dengan X kekasihnya dulu.


Persoalan yang sering timbul adalah,
apa kelebihan X kekasih berbanding dirinya?
Bagus ke die?
hebat ke die? cantik ke die?

Ada sampai satu kes kritikal tu,
sanggup menyelidik siapa X kekasihnya yang dulu..
dasat tul perasaan membanding

Yutaka rasa xperlulah nak banding-banding segala,
kerna setiap wanita tu tidak sama,
ada kekurangan ada kelebihan memasing..
Yang penting, setiap pasangan mesti
tahu
bagaimana menghargai sesuatu perhubungan itu.

That's All




Tuesday, April 21, 2009

PERASAAN TERHARU


Konbawa..

Wah..bukan men lagi yutaka niih..
Asyik post saje..hehe..
maklumla banyak masa terluangkan..
so manfaatkan sebaik mungkin..

Office yutaka akan mengadakan
maulud nabi pada 24hb April 2009..
wah xlama lagi tuh..lagi 3 hari la..best2
dalam xsabar nak sambut maulud ni,
rupanya AJK agama tak cukup orang
dalam membaca rawi (Rawi means berzanji)

Dalam dok mencari2 tuh,
ada orang
mencadangkan nama yutaka..
Alamaks, terkezut la..
Bukan senang nak berzanji nih,
kena baca dengan taranum aka berlagu

terima kasih sbb sudi mmberi ruang & peluang
kpd yutaka. yutaka hargai'nye

tetapi,
Berzanji aka membaca rawi tak bule la..
kalau berjanji or baca jawi tu okla

Yutaka kalau basic2 tu, bulela cket2..
tp rasanya xdapatla nak membacanye..
karang hujan satu Johor, xpasal2 kan..

< Kepada Sis Eirda dan Mdm Mumu..
I'm Sorry
xdapat nak memberi sumbangan utk maulud nnt..>



TAG, BEG OR JEK?

Konbawa..

Tag again..kena jawab nih..soalan die
memang menguji tahap kerahsiaan..
yutaka cuba utk menjawab sume soalan,
kalau xdapat jawab,
I'M SORRY

1.apekah tndakan anda bile tdnga bunyi kilat atau petir?

cepat2 tutup suis TV..uiks..bahaya..boleh rosak Tv if kena petir


2.reaksi anda bile org mngutuk anda?

Mengutuk membina, it is OK..Kalau x, meleleh tahi telinga nih..


3.reaksi anda bile tjmpe artis kgemaran anda?

Kalau jumpa Stacy la kan..
excited giler2, then sapa dan tanya die?
" Awak ni Mila daripada Rancangan Raja Lawak kan? "


4.maxis or celcom?which one you prefer?

xkisah mana2..maxis ok..tapi napa orang lari ke celcom?


5.nyatakan 3 bad habit anda.

- cepat bosan dengan perkara yang berulang-ulang
- malas nak baca buku time xm
- suka ngigau..(orang kata la..yeye je orang tu)


6.ape yang anda akan lakukan jika org lain sibuk akan hal anda?

yutaka akan wat perkara sama..
iaitu menjaga tepi kain orang menyibuk tuh..
br die rasa..haha


7.adekah anda mmpunyai rmai pminat?

tak tau la..tak kot.. sebab yutaka bukan public figure..


8.honestly,what do you like bout urself?

my spirit selalu positif..
akan cuba sampai jaya, walaupun gagal


9.what is your height and weight?

tinggi = tak setinggi awan di langit
berat = berat mata memandang, berat lagi bahu memikul


10.ape reaksi anda apabila anda tkentut dgn kuat/busuk di khalayak rmai?
dahla kentut di khalayak ramai, busuk lak tuh..
betul2 tak senonoh..
If benda ni terjadi, merah muka menahan malu..
mintak2 janganla terjadi walau sekali..haha




RANDOM QUESTIONS BOUT YOUR RELATIONSHIP

1.state the date you have declared wif your 1st couple.

dah lepas , xusah dikenang


2.adekah anda akan trus bhbung dgn
bf/gf jika anda suda clash?

No..No..No..it is over..GAME OVER


3.ape yang akn anda lakukan bile anda mrndui bf/gf anda?

bayangkan wajahnya..zahirkan rindu itu di dalam penulisan puisi
wah..jiwang karat 18..haha


4.adekah anda mmprcyei bf/gf anda sratos pratos?

sratos pratos tu 100 % ker..
sound like spanish la..haha
The answer is YES


5.how was your first date wif your couple?

Kisah lama..itu hakmilik terpelihara..



6.adekah anda rase bf/gf anda seorg yang pndai memujuk?

my x tak berapa pandai la..biasanye yutaka je pujuk..


7.ape reaksi anda dan ape yang anda lakukan apabile
kredit bf/gf anda dhabiskan utk org len?

alamaks camne bule kantoi dengan yutaka nih..
haha..please xplen to me


8.what are you going to do when your besties
hav a relationship wif your ex?

wah2..soalan cepu emas nih..honestly xsuka la..
Please cari orang lain..


9.adekah anda akn mnelefon bf/gf anda
apabila dsuruh oleh bf/gf anda?

xpayah disuruh2..sebab yutaka akan call dulu..ahaks


10.ape reaksi anda bile mndpt tahu bf/gf anda
msih bhubung dgn ex mreka?

wah..sudah lebih ini soalan..
ofkos jeles beb..bahaya tuh..




JANGAN BURUKKAN MY BROTHER, LIMAH


Konbawa..

Lama tak post sesuatu selain daripada
menjawab tagdari "my fans"..hehe..
untuk episode kali ini,
yutaka nak ceritakan mengenai satu situasi
yang mana sungguh menyakitkan hati..




Dalam office yutaka ada sorang wanita yang
amat kenal dengan abang yutaka..
Nama die Limah (kampung giler nama tu..huhu).
Limah ni kenal sgt2 dengan abang yutaka nih..
Limah berkata die pernahla berkawan dengan abang yutaka.

Oklah yutaka diam jela..dengarla apa yang die nak cerita..
Dalam dok dengar2 tu, tak sangka la plak
si Limah ni mula mengata mengutuk abang yutaka..
Wah2..ni sudah lebih..yutaka diamla dalam geram..

Sejak tu yutaka dah malas nak berborak dengan c Limah 2..
Yutaka malas nak tau kisah2 lama die..
Pepe je..Nak cerita, ok yutaka boleh dengar..
tp, kalau dah start mengutuk..oho..panas beb..

Apa hak die untuk mengutuk my brother?
Takde siapa boleh mengutuk my brother..
Kerna apa? Kerna Yutaka sayang abang yutaka..
Sayang my parents dan my family..

LIMAH..TAKE THIS



Sunday, April 19, 2009

TAG 3


Konbawa..

Kali ini yutaka nak jawabla tag dari Abang Ifin kita nih..
Wah..dah ramai followers nampak..
tahniahla..

Jom2 kita tengok soalan tag nih..

Grab your cell phone and get ready to have fun!

What is your current ringtone?

Petey Pablo - Show Me The Money


What is your current wallpaper?

nak tengok ker? besarla..xmuat nak attach..haha


Do you own a picture phone?

Nop..


If so, what was the last picture you took?

Takdela..


Go to your inbox and type what the 10th text message says?

Morning..Thanks..


How many contacts do you have on your phone?

wait2..letih ni..
nak kena kira satu2..jap eh
308 lor..


Who was the last person you spoke to on your cell phone?

my "crazy" fren..
En Munzir Mustafa


What service do you have?

servis apa erk..
rasanya kalau benda kecil,
yutaka tolong ikhlas


At this very moment, how many
bars do you have for your service?

don know..


Who's on your speed dial numbers?

my parents and my siblings


Do you have voicemail?

Nop..malasla nak aktifkan..


How many contacts do you have
that start with J- Who are they?

J erk? let me see ..
xde la..


Who do you call the most?
abah dan mak


How many text messages do you get a month?

tak kira la..tp jarangla..
dulu masa berkawan dengan die
banyaklah gak..


Can you send pictures?

bule


What are the first 2 digits to your number?

Tujuh 5


Go to your SENT texts..what does the first one say?

dah delete la..sorry..


What about the 15th?

15th? 15th ape erh?
Sorry xde la


Who's the last person that you called?

My LOVE



Last person that texted you?

My LOVE also..just say thanks..
bestnya..


Last person you added to your contacts?

Sape erh..
my old fren masa sekolah teknik dulu


How many minutes are on your plan?

setiap minit selalu rancang nak wat apa..


Go down to your 5th contact, who is it?

my siblings
ALONG


Wanna give our your number?

bule..tp kena jadi kawan yutaka dulu la..
sudi?




TAG 2


Konbawa..
Tag lagi..erm..nak kena jawab ker?
oklah..cian plak kat ICE nih..



soalan pembukaan

anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?

Curry puff kentang la..
kalau sardin, banyak bawang dari sardinnya..
nak termuntah bila ada bawang..

anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?

Dua-dua pun ok dan sedap..Tak tau nak pilih mana.. I'm Sorry

apa pandangan anda mengenai isu jerawat
tumbuh selepas makan kacang ?


Yeke, pernah dengar gak..
Tp sampai sekarang yutaka
takde proof yang konkrit

anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yg mcmne ?

wanita yang ayu, bijak dan tak terlalu jual mahal

apakah perkara yg wajib anda buat sblm tido ?

Solat dulu..borak2 dengan adik..
n then Zzzzz...





soalan yg berat

andaikan ada org menghina ahli keluarge anda.
apakah yg anda akan buat ?

perkara ini pernah yutaka alami..
Rasa nak tampar je orang tu..
Siapa die nak menghukum my famili camtu

adakah anda akan tolong kawan anda yg dlm
kesusahan wlupn dia pernah khianati anda ?

Kena pikir la dulu..
If melibatkan nyawa, tolongla, cian die..
If else, NO..NO..NO..

andaikan besok hari terakhir anda hidup.
apakah perkara yg anda ingin buat sblm mati ?

nak cakap dengan die
" Awak, selama ini saya cintakan awak "
di tepi pantai yang indah

adakah anda akan pilih org yg anda cintai atau
org yg anda sayangi sbgai psgn hidup ?

camne eh..susahla nak cakap..
cinta dan sayang kan sama ertinya
ada beza ker?

apakah yg mmbuatkan anda b'smgt untuk
hidup sampai sekarang?

nak balas jasa my parents sepuasnya..

andaikan masa dpt diputarkan balik
apakah yg anda ingin betolkn ?

nak wat betul2 dalam PMR..
pastu bule masuk sekolah bagus2..

adakah anda akan give up jika perkara yg
anda lakukan asyik gagal?

kadang2 terasa gak..
Tp yutaka cuba menjadi seorang positif..
kena wat balik dengan lebih terbaik

adakah anda akan memaafkan org yg telah
merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?

Jangan harap..

andaikan kawan anda menghidap penyakit b'jangkit.
adakah anda akan masih bekawan dengan dia?

alamaks..susah nak jawab nih..
kalau berjangkit kutu, bule kot..
tp kena shampoo setiap hari..
hehe

sesetengah org mengatakan budak-budak
amatlah menyusahkan. apa pandangan anda ?

Budak2 ni bukan menyusahkan, tp belum matang lagi
kena beri ruang untuk die belaja dan
kena beri semangat lor


TAG 1


Konbawa..
lama rasanya xupdate blog neh..haha..
dalam dok sibok dalam kerjaya,
yutaka rasa
ada dalam 3 tag yang mesti dilunaskan.

jomlah perhatikan soalan tag nih..



Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?

Yutaka cadang Mahu hantar my family pi Makkah.. Mahu wat satu yayasan bagi membantu orang yang memerlukan

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?

Wah..seksi-seksi ni bahaya lor.. xmolah jadi terseksi..

Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100
untuk membuktikan cinta anda?

Adakah itu dapat membuktikan cinta?
I don think so..ada banyak cara untuk

membuktikan cinta kita pada orang tersayang


Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!

Terima saja dengan terbuka..
Tapi dalam masa sama cuba perbaiki

untuk jadi TERBAIK NAK MAMPUS !!

Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda.
Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?


Tengoklah dulu camne.. If die memenuhi
kriteria yang yutaka suka, y not ?

Kalau tiada lagi hari esok?

Susah gak..sebab yutaka tak sempat
nak meluahkan
rasa cinta ini padanya..

Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?

Situasi ini memang yutaka alami sekarang..
Tak keruan gak bila orang itu di depan yutaka..

setiap hari yutaka rasa sangat tertekan..


Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor
dan makan benda2 pelik?


Fear Factor eh? If Ayumi Hamasaki
or my bro
Yutaka Takenouchi
jadi my partner,
ok jugak..

Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?

Ya allah, Biarlah aku membahagiakannya sepuas-puasnya..

Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati? Nyatakan nama artis/selebriti tersebut.

Ayumi Hamasaki..Tapi camne eh..Kena belaja bahasa Jepun nih..
Zamani Slam.. Pernah jumpa dan bergambar dengan die..best2
Stacy
.. nak cakap dengan die, suara die mmg best




Kalau diberi lesen untuk membunuh,
siapa yang akan anda bunuh?


Membunuh..Astagfirullah..

Kalau orang kata anda kacak/cantik?

just senyum jerk..best gak kena puji camtu..
tp realitinya jarang orang berkata begitu
pada yutaka

Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?

Terima dengan redha..Tapi sebelum pergi selamanya..
yutaka nak kumpul duit nak beli rumah untuk my parents

Kalau anda berpeluang menikmati
makan malam yang romantik?

first2 kena belaja dpn cermin..
bagaimana nak kontrol bile malu..
ahaks..

Kalau anda terpaksa mengorbankan
cinta anda untuk orang lain?

Perkara ini dah banyak kali yutaka wat.. Takpela..
myb bukan rezeki yutaka..
sedey bunyinya..huuu

Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa
yang anda inginkan?


Anugerah Khidmat Cemerlang.
Susah la nak dapat..

Biasa orang yang malas dan suka membodek
je yang dapat..erm..

Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing?
Bangsa asing mana yang anda inginkan?


Jepun la..Mesti anak yutaka kacak or cantik..haha


Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?

Terima dengan hati terbuka walaupun sedey..

cuba melupakan walaupun sukar..

tp kadang2 kenangan itu sering menganggu..
jahatnya dikau wahai kenangan..

Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda
kerana mereka cemburu dengan anda?

kita tak bule puas kan hati semua orang..
tp nak tahu gak..apa halnya
orang tu dok jealousy sangat tuh

Mengenai orang yang tag kamu ni?

Ice nih suka orang tag die..
wah..cepat2 die wat..
haha


Saturday, April 11, 2009

WANNA BE A GENTLEMEN?

Konbawa..
Pekaba? Sekarang yutaka tengah menghabiskan
pembacaan buku tulisan dari
Dato' Dr Mohd Fadzilah Kamsah bertajuk
" Anda Ingin Menjadi Seorang Gentleman? "


Sebelum membaca buku ini,
Persepsi yutaka terhadap seorang gentleman adalah
Seorang lelaki yang berpakaian mahal,
bermulut manis, dan peramah..


tapi sebenarnya seorang gentleman
mempunyai pengertian yang amat luas..
Persepsi awal yutaka itu memang betul,
tp itu adalah di antara ciri-ciri seorang gentleman..


Kesimpulan yang dapat yutaka gambarkan
mengenai seorang gentleman adalah


a) seorang lelaki yang berbudi pekerti mulia,

dari hati yang bersih terpancar keikhlasan

dalam menjalinkan sesuatu hubungan..

b) Seorang lelaki yang mempunyai tahap
keyakinan
yang tinggi dan berilmu..
tak guna nampak macho tp pemikiran zero..

tak kemana pon if macho je..


c) bercakap bila perlu sahaja iaitu tidak hanya

bercakap-cakap kosong, walhal isinya hampas..
kebanyakan lelaki berperwatakan menarik ini bermulut manis
tp bila berbual2..ntah apa-apa je subjeknya..


d) berpakaian kemas sepanjang masa..

penting juga dipraktikkan..kemas ini lebih kepada
cara berpakaian yang kena pada tempat
dan cara menyisir rambut.


Maybe anda bule menilai setakat mana
gentleman anda?
Gentleman bukan kemestian tapi adalah pilihan.
Gentleman bermula dari hati, bukan dari perlakuan



Thursday, April 9, 2009

BERSAMA-SAMA KITA MENCARI JAWAPAN

Konbawa..
Korang tau x setiap soalan ada jawapannya..
begitu juga la dengan soalan tag Abang IFIN ni..
mesti ada jawapannya..

Mari kita tengok siapa yang kena

Apakah benda yg paling penting dalam hidup kamu??

Wallet dan telefon bimbeq



Apakah benda yg plg akhir kamu beli dgn duet sendrik??

Handphone. Alhamdulillah tercapai gak hajat tuh..


Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??

nak wat katner erk? nak wat kat satu taman yang
dipenuhi dengan bunga rose..
bunga rose melambangkan betapa yutaka
cinta akan bakal wife yutaka tuh..

( pss..jangan bagitau bakal wife yutaka tau,
nak wat suprise..hehe )




Berape lamekah hubungan kamu berkekalan??

ni hubungan dengan rakan biasa ker or dengan rakan spesial..
berapa lama tidak penting, yang penting adalah

memori bersama di dalam setiap hubungan..



Adakah anda dilamun cinta??

dulu ya..but today..
i don think so..
y? because die terlalu
jual mahal..




Dimanakah restoran akhir kamu makan malam??

Restoran seafood namanya Restoran Yah Yah (kalau ikut tagline bandi amuks..yeh yeh)


Namekan buku terakhir yg kamu beli??

buku br beli pada 1 april 2009.. iaitu buku
" ANDA INGIN MENJADI SEORANG GENTLEMEN? "



Name penuh anda??


Nama penuh yutaka adalah.. bule skip x soalan nih..


Kamu lebih senang dgn mak atau ayah??

Dua-dua la.. tp tengok keadaan la..
tengok cite yang nak dikongsi tuh..



Namakan seorg yg kamu ingin jumpe dalam idup kamu??

Nak jumpa sapa erk?
Ahli cendiakawan kot..
nak "curi" ilmu dan pengalaman mereka



Sebutkan 8 org shabat yg plg rapat dgn kamu..

Sekarang ni, myb xsampai 8 kot..

Yatim + Hairol + Sis Masrita + Lyss +
Haslina +
Sharene Eliana + Nisrin Alyani


Yang pernah rapat dengan yutaka, ramai la..
Nurul Hazrina - Hafiz - Iqbal - Sanuri -
Abdillah -
Nazya - Fadzilah - Farahliza -
Roslina Bachok - Soleha -
Halim Mesran - Fadhil Najib
( alamaks..dah 12 orang lah..sorry )


Adakah kamu mencuci pakaian sendrik??


baju sendiri guna mesin la..
kalau guna tangan..alamaks..



Tempat yg paling seronok kamu ingin pergi??

Hotel Marriot sebab ada gym + swimming pool + dart + ping pong + spa + sauna..best2


butirkan 5 perkare tentang org yg tag kamu..


1) selamba derk
2) penyayang

3) jiwang cket2..

4) suka ambil berat psl rakan2

5) pendengar yang baik



8 perkara yg saye gilai..

1) playstation 2
2) Hp

3) fesyen

4) budaya jepun

5) berfikir dan berangan
6) tulis puisi cinta

7) senyuman orang yang saya cintai

8) shopping




Pelukan atau ciuman

alamaks malu la nak cakap.. no komen..hehe


8 buku yg bru dibace..

1) Anda Ingin Menjadi Seorang Gentlemen
2) M-Test
3) Arahan Perbendaharaan dan PKPA
4) buku hutang

5) Anjung Seri
6) Maskulin
7) Matematik SPM dan PMR ( baca dan wat latihan )

8) Diari


8 lagu yg kamu boleh dgr berulang kali..

1) Matahari by Agnes Monica
2) All Song by Zamani Slam n Slam
3) Jing Jing Di ( OST Silence ) by Harlem Yu ChengQing

4) Never Say Goodbye ( OST My Girl ) by Mario feat. Nesty

5) All Song by Stacy AF 6
6) Memori Sekuntum Rindu by Arwah Along Spoon

7) Bila Saja by Audi

8) Karma by Cokelat





Wednesday, April 8, 2009

I'M SICK

Konbawa..

Sejak-sejak ni, yutaka tak sempat nak update blog nih.. Actually yutaka sedang dalam proses penyembuhan daripada operation kecil pada bahagian jari kaki..

Maybe if dah betul2 sembuh,
yutaka akan share la
mengenai operation kecil kaki ini.. ok?


TAGGING OR TAG?

Konbawa..

nampaknya incik ifrin suka sekali
pada tag meng tag ni..
nampaknya nama yutaka
telah diletakkan sebagai
insan pertama yang diminta
utnuk menjawab tag ini..

So.. What R u waiting FOR :


1.Bekas kekasih saya adalah

nak kena bagitau ker..
jap2..give me 1 second to remind..
that's girl is
Ayumi Hamasaki


2.Saya sedang mendengar

Suara hati saya berkata


3.Mungkin saya patut

Fikirkan mengenai soal jodoh


4.Saya suka

Die..


5.Sahabat-sahabat baik saya

Setakat ni ..
yatim awang
hairol selamat
halim mesran


6.Saya tak paham

kenapa 3 wanita tak pernah
hargai niat suci yutaka


7.Saya kehilangan

nak kata kehilangan..belum lagi kot..
Tp on de way la..


8.Ramai yang berkata

fesyen yutaka ni pelik..
pelik ker..
or jeles?


9.Makna nama saya

Ni nama pena ker
or nama surat beranak's ni


10.Cinta itu adalah

Sangat indah..
Hargailah selagi ia masih ada


11.Di suatu tempat, seseorang sedang

menanggung kerinduan
terhadap wanita


12.Saya akan cuba


Round de world..


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud


kekal abadi


14.Telefon bimbit saya

Telefon Awam..


15.Bila saya terjaga dari tidur


Bangun pi bilik air..
Tp sebelum tu singgah sebentar
di kerusi untuk
sambung tdo
Zzzz..


16.Saya paling meluat apabila

Orang yang cakap besar..
Suka berbohong untuk
mendapat nama..
menci ah..


17.Pesta/Parti adalah


satu keraian bersama dengan orang tersayang


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah

Hamster famili yutaka


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:

Zaman tadika sebab tak perlu
pk apa2..
just makan n tdo


20.Hari ini


Yutaka sedang sakit ..
semalam br wat surgery kaki..


21.Malam ini saya akan

Solat tahajjud jika kesihatan mengizinkan


22.Esok pula saya akan

Tak de planning lagi..
Myb pk masalah negara kot..


23.Saya betul2 inginkan

wanita yang bertakhta di hati ini
sedar bahawa yutaka
mencintai dirinya sepenuh hati..


24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini

Alamaks..pimple lor..
Dush..Dush..


25.Pusat membeli-belah atau arked permainan:

Suka pi tgk baju dan seluar..
Tapi belum lagi beli kasut lor..


26.Makanan Barat atau Jepun:

nak rasa makanan jepun..
teppanyaki ok what..


27.Bilik yang terang atau gelap:


gelap..tp lagi besh if
ada teman..hehe


28.Makanan segera adalah
:

makanan tak kenyang..
tak membantu dalam
peningkatan kesihatan minda..


29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?


Cayok2..