Thursday, September 1, 2011

3 PERKARA PENTING DALAM SATU HARI


Konbanwa

Hari semalam 31/08/2011 merupakan hari yang paling bermakna dalam hidup yutaka sekeluarga. Jika diikutkan di dalam kalendar Malaysia, tarikh berkenaan adalah tarikh hari Merdeka. Semua rakyat di Malaysia menyambutnya, tidak kira agama, bangsa, dan fahaman politik. Untuk tahun ini, kebetulan Hari Raya Aidilfitri jatuh pada tarikh yang sama. Meriah sangat.

Di dalam kehidupan yutaka, terdapat satu lagi perkara penting iaitu Hari Kelahiran ibu yutaka yang ke ... Oppss.. itu rahsia la ye.. Sudah berjanji pada sang ibu untuk merahsiakannya. hehe. Hari ini yutaka dan keluarga meraikan hari bersejarah itu dengan mengadakan sedikit makan-makan di Kenny Rogers Roaster. Yang bahagianya semuanya ada (terkecuali arwah ayah yutaka). Hurm.. Al-Fatihah untuk arwah.


Yutaka bersyukur kerana yutaka dan adik beradik yang lain masih berkesempatan untuk meraikan hari ulangtahun kelahiran ibu tercinta. Bukan senang hendak makan bersama di hari bahagia itu memandangkan semua adik beradik yang lain masih belaja dan bekerja di luar destinasi. Ingatkan hendak bagi hadiah besar dan mahal tetapi sang ibu kata jangan membazir. Mungkin padanya, saat meraikan bersama itu adalah hadiah paling berharga daripada hadiah kebendaan.

Kepada ibu yutaka, yutaka ingin ucapkan

SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN

yutaka berdoa agar ibu yutaka :

a) Dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah
b) Ditambahkan rezeki dengan rezeki halal dan berkat
c) Dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah
d) Dikurniakan menantu dan cucu yang baik dan cantik
e) Bertamabah comel dari hari ke hari.

No comments: