Wednesday, January 1, 2014

Selamat Datang 2014As Salam

Hari ini 1 Januari 2014 merupakan hari pertama dalam kalendar 2014. Sudah genap setahun yutaka bernikah dengan isteri tercinta. Banyak kenangan sepanjang bergelar encik suami ini. Yutaka pun sudah setahun tinggal dan bekerja di perantauan. Perantauan jauh daripada pandangan ibu kandung yutaka. Hanya tinggal ibu sahaja harta paling bernilai di dalam hidup yutaka. Ayah sudah tiada lagi. Sedih apabila kehilangan seorang ayah. Sob Sob Sob.

Tetapi hidup di perantauan ini bukan masalah kepada yutaka kerana sebelum ini yutaka pernah belajar jauh. Cuma yutaka mengimpikan untuk duduk berdekatan dengan ibu yutaka sahaja. Sebab tanggungjawab sebagai seorang anak lelaki kepada ibu bapanya adalah sampai bila-bila. Tiada nokhtah di dalam menjaga ibu bapanya. Sebab itu yutaka berharap tahun 2014, yutaka dan isteri dapat jawatan baru di mana yutaka boleh berpindah berdekatan dengan rumah ibu kandung yutaka. Moga Allah memperkenankan permintaan yutaka ini. Amin3x.


Yutaka banyak sebenarnya hendak lakukan sepanjang tahun 2014. Ianya lebih kepada menulis dan melukis. Walaupun bakat itu hanya sekecil zarah, namun yutaka berharap dengan bakat sekecil zarah itu dapat membuahkan kejayaan dan hasil. Selain itu yutaka ingin lagi mendekatkan diri kepada Allah. Sebab sekarang ini yutaka semakin sibuk dengan urusan duniawi. Urusan ukhrawi ini ada tetapi sedikit sahaja. Rasanya tidak berpatutan dan selari dengan rezeki yang Allah berikan.

Yutaka berharap tahun 2014 adalah tahun gemilang yutaka. Mungkin kedengaran seperti angan angan mat jenin. Tetapi insya Allah, dengan sokongan daripada ibu, famili yutaka harap dapat menghasilkan sesuatu di dunia 2014. Seperti kata adik yutaka, yutaka seperti perancang yang banyak idea. Idea itu boleh digunakan untuk mendatangkan keuntungan wang. Yutaka akan lebih fokus di tahun 2014. Kalau tercapai, esok lusa boleh nyanyi lagu awi rafael - KALAU AKU KAYA versi yutaka sendiri.
No comments: