Tuesday, December 31, 2013

Sentimental .. Layankanlah .. HeheAs Salam

Apa khabar semua? Semalam merupakan hari terakhir yutaka di rumah sewa. Kemudian yutaka akan berpindah di tempat yang lain. Apabila mengemas di rumah sewa yang lama, terasa sayu sekali hendak meninggalkan rumah sewa itu. Rumah itu adalah rumah pertama yutaka duduki semenjak yutaka bernikah setahun yang lalu. Banyak jasanya rumah ini kepada yutaka dan isteri. Sentimental betul jiwa ini. Sedikit sedikit mahu terasa. hehe

Berpindah ini memerlukan tenaga dan masa yang banyak. Ini kerana hampir keseluruhan urusan perpindahan diuruskan oleh yutaka sekeluarga. Bukan tidak mahu meminta pertolongan kawan kawan tetapi yutaka lebih selesa berpindah sendiri dan tidak mahu menyusahkan orang lain. Insya Allah dengan tulang 4 kerat yutaka ini, yutaka masih mampu menguruskan urusan perpindahan. Orang yang duduk di perantauan kenalah pandai berdikari. iye dok? (ya tidak?)

Bab bab tukar atau pindah ini memang sentimental sedikit. Apabila yutaka tukar pejabat, yutaka akan sedih kerana memikirkan terlalu banyak pengalaman yang bahagia (walaupun ada pahitnya). Tetapi setiap manusia pastilah kena bergerak ke hadapan. Tidak statik di dalam satu keadaan sahaja. Ada juga orang lain yang sentiasa statik di tempat lama tanpa mahu bergeraknya. Orang kata sudah "comfort zone" atau zon selesa. Yutaka bukan orang yang suka berada di zon selesa. Yutaka akan cuba mencari pengalaman lain di tempat yang baru.

Selamat datang 2014, selamat tinggal 2013. Moga di tempat tinggal yang baru ini, semakin terbuka luas pintu rezeki untuk yutaka sekeluarga. Doakan yutaka sekeluarga bahagia dan gembira dan diluaskan pintu rezeki ya, kawan kawan. Terima kasih kerana membaca.No comments: