Thursday, February 21, 2013

TIKAM BELAKANG KU .. dush dush
As Salam

TIKAM BELAKANG aka SABOTAJ memang perbuatan yang sangat tidak murni. Bukan keropok moni tau (tiba-tiba jadi lapar bila sebut keropok .. hehe) Berbalik kepada tikam belakang ianya satu perbuatan yang sangat pedih berbanding dengan perbuatan tikam nombor. Tikam nombor dosanya dengan ALLAH, tetapi tikam belakang dosanya dengan manusia.

Dosa dengan manusia ini akan terhapus apabila sudah mendapat kemaafan. Yutaka sedang mengalami situasi TIKAM BELAKANG ini. Walaupun lukanya tidak sedalam mana, tetapi ianya memberi kesan yang mendalam kepada kehidupan seharian yutaka. Kesan nya adalah kehidupan yutaka menjadi tidak seriang dulu apabila pergi ke tempat kerja, perasaan meluat melihat si tukang tikam, bimbang setiap tingkah dijadikan modal untuk dipropaganda kan dan sebagainya.

Ada perasaan tidak berpuas hati di hati si tukang tikam ( bukan nama sebenar .. hehe ) untuk terus menjadikan yutaka sebagai mangsa propaganda nya. Mula nya geram juga di hati. Tetapi setelah berkongsi rasa dengan isteri tersayang, kesabaran yutaka semakin menebal. LOVE YOU baby .. Dulu semasa muda remaja, memang cepat marah dan stress. Tetapi sekarang, sudah kurang emosi amarahnya.

Teringat cerita rakan arwah ayah dahulu, di mana arwah ayah yutaka seorang yang paling penyabar walaupun disabotaj beberapa kali. Al- Fatihah untuk arwah ayah yutaka. ( bertafakur seminit ... ) Jadinya yutaka akan cuba bertahan walaupun mendapat cubaan ini. Tetapi setiap manusia adalah batas kesabaran nya. Hanya doa kepada Allah dapat yutaka lakukan untuk menghadapi si tukang tikam.
No comments: