Friday, March 8, 2013

Selamat Hari Wanita Sedunia


As Salam

Hari ini 8hb Mac, yutaka ingin merakamkan Selamat Hari Wanita Sedunia kepada semua pembaca blog wanita. Begitulah penghargaan yang diberikan sehingga ada satu hari khas untuk menghargai mereka ini. Siapakah  lelaki hebat tanpa wanita di sisi nya? Begitu besarnya peranan wanita di dalam hidup sesebuah institusi kekeluargaan, masyarakat dan negara.

Untuk hari yang istimewa ini, yutaka ingin tujukan kepada ibu yutaka. Betapa rindunya anak kedua ini kepada ibu nya. Uwaaa .. begitulah anak kedua, memang rapat dengan ibu bapanya. Sesungguhnya ibu yutaka merupakan insan yang tabah dan terbaik. Sentiasa mengutamakan keselamatan anak-anaknya dan sentiasa mahukan anak² nya bersolat.

Berbalik kepada hari wanita sedunia ini, terkadang yutaka terfikir adakah yutaka sempat untuk membahagiakan ibu tercinta? Membahagiakan selagi hayat dikandung badan. Jika diikutkan hasrat di hati, yutaka ingin sekali menunaikan ibadah haji dan umrah sekali lagi bersama ibu dan isteri. Walaupun yutaka tidak sekaya Bill Gates, tetapi yutaka harap impian ini bakal tercapai.

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA MAK
ANGAH SAYANG MAK SELAMANYA 

 

No comments: