Saturday, February 11, 2012

KAU SINAR HIDUPKUKonbanwa

As salam semua. Hari ini yutaka ingin menceritakan mengenai lupakan yang lama, bina kehidupan yang baru bersama orang yang lebih menyintai kita. Sebenarnya tanpa kita sedari, ada di antara kita yang selalu terikat dengan kenangan cinta silam mereka. Seolah tidak bisa menerima yang cinta lama mereka sudah mempunyai kehidupan yang lain.

Selalunya orang akan berkata, boleh kah kita melupakan kenangan cinta silam? Seolah ada punat "HAPUS" di dalam hati kita yang bisa kita tekan bila-bila masa. Namun, malangnya tidak ada punat itu di dalam hati kita. Tetapi Allah itu Maha Adil, diciptakan ubat lain untuk merawat kesedihan cinta tidak kesampaian.Ubat itu adalah  menemukan kita dengan cinta yang tulus supaya kita tidak lagi terikat akan masa lampau


Di dalam tema filem Azura " Kau Sinar Hidupku " dapat digambarkan mengenai betapa magisnya kuasa cinta yang ikhlas bisa merawat luka lama. Cinta lama yang diklasifikasikan sebagai cinta tidak kesampaian itu akan terhapus dengan sendirinya apabila ada insan yang bisa menyintai kita sepenuh hati. Jadi kepada yang masih bersedih apabila terputusnya cinta, marilah kita bersama-sama berdoa agar kita bisa menemui magis cinta itu.

Yutaka sangat bersyukur kerana yutaka telah dikurniakan dengan wanita penyinar hidup yutaka. Dirinya insan comel dan beliau wanita luar biasa. Bagi yutaka insan yang sempurna adalah insan yang boleh memberikan cinta sejati kepada insan yang menyayangi dirinya. Jadilah insan yang bisa menghargai cinta dan menjadi sederhana dalam segala hal. kesederhanaan itu bisa menyempurnakan hidup pasangan masing-masing.


ku rindu dia ku cinta dia sepenuh hati

2 comments:

ahsfantasy24 said...

Alhamdulillah,
yg patah tumbuh,
yg hlang berganti :)

yutaka said...

Syukur atas nikmatnya ..