Monday, February 13, 2012

BLOG INI SEMAKIN MATANG


Konbanwa

As salam. Hari ini segaja yutaka membawakan tajuk  yang seakan memuji diri sendiri. Tetapi bukan puji kosong ya.. itulah kata-kata seorang wanita yang sangat comel. Dikomentar nya mengenai blog yutaka sejak entri dari dulu sampailah entri yang terkini. Terharu rasanya atas segala komentar positif beliau

Teringat dahulu, waktu mula-mula berjinak-jinak dengan dunia penulisan blog. yutaka mulakan dengan entri Hye semakin permulaan perkenalan. kemudian diikuti dengan penulisan-penulisan berbentuk puisi. Banyak penggunaan kaler yang seakan begitu pening dibaca. dan penggunaan gambar yang tidak begitu menarik untuk setiap entri.


Belajar dari kesilapan, yutaka melangkah dengan gaya penulisan yang lebih matang sedikit dan diikuti dengan penggunaan kaler dan gambar yang lebih sesuai. Mulanya, blog yutaka ini didasari dengan luahan hati yang bila dibaca kembali agak kelakar bunyinya. kemudian nya, yutaka beralih kepada perkongsian pendapat yang bisa kita pelajari bersama-sama.

yutaka masih mengekalkan konsep tidak terlalu mahu menonjolkan diri, kerana yutaka rasa jalan cerita yang hendak disampaikan lebih penting daripada penonjolan diri. Lagipula, blog mengenai diri sendiri ini terlalu banyak di laman sawang internet. Blog perkongsian cerita tidak banyak, mungkin kerana pembaca blog di luar sana lebih gemarkan sesuatu hiburan berbanding dengan fakta dan pandangan.


Terima kasih kepada pembaca sekalian. Kepada yang telah komen, yutaka hargainya. Sejahtera atas pembaca sekalian. Terima Kasih atas kesudian kalian untuk singgah dan membaca blog ini. 

No comments: