Monday, August 5, 2013

Cornflakes MaduAs Salam

1. Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma tidak lama lagi. Yutaka pada tahun ini akan beraya pertama kali sebagai seorang suami kepada isteri tercinta. Begitu teruja beraya bersama puan isteri. Yutaka kalau bab raya-raya ini yutaka sangat simple. Cukup ada sehelai baju raya dan kuih raya. Itulah namanya lelaki, serba serbi simple. Haha ..


2. Mudahnya suami diimbangi dengan ketelitian pihak isteri. Puan isteri lah yang mencorakkan rumah di mana untuk beraya kali ini, puan isteri mahukan raya yang lebih sempurna dan gembira. Bercerita mengenai kuih raya, yutaka berkesempatan membantu puan isteri membuat CORNFLAKES MADU. Kedengaran sedap dimakan, tetapi yutaka tidak pernah terfikir untuk membuatnya. :D


3. Jadi yutaka berkesempatan juga merasai membuat cornflakes madu itu. Untuk merealisasikan hajat untuk membuat kuih raya berkenaan, kami suami isteri membeli oven yang baru. Bila ada oven baru, keterujaan membuat cornflakes madu bertambah tambah dan membuak buak. Bagi puan isteri membuat cornflakes madu ini merupakan aktiviti yang dimestikan apabila menjelang hari raya.


4. Permulaan membuat cornflakes madu itu adalah try n error. Bermakna yutaka mencuba dulu suhu dan masanya terlebih dahulu. Apabila sudah mendapatkan suhu dan masa yang ideal, tray kedua senang membuatnya. Jadi sesambil menunggu cornflakes madu masak, jari ini telah mengambil gambar cornflakes madu tersebut dari mula hinggalah akhir. (bukan jakun tetapi kenangan.. hehe)


5. Gambar-gambar cornflakes madu ini adalah gambar sebenar yang diambil oleh yutaka. Rasanya memang sedap. Sesedap gambar yang kalian lihat. hehe.. Selamat menjamah cornflakes madu ya .. HeheNo comments: