Friday, November 1, 2013

Bunga Bunga ZinaAs Salam

Apa khabar semua? Baru baru ini kisah bunga bunga penzinaan di kalangan anak-anak muda kita semakin meluas di dada media sosial Bunga bunga penzinaan atau mukadimah penzinaan itu seoalah sudah semakin terbiasa di kalangan anak anak muda sekarang ini. Begitu takut melihatkan mereka bercinta. Anak muda zaman sekarang bercinta mengalahkan anak muda zaman dahulu. Syerammm niih ..

Di dalam facebook, kita dibiasakan dengan video cinta anak anak muda. Ada yang membuatkan kita menyampah dan ada yang membuatkan kita meluat. Di dalam facebook, ada sesetengah anak muda yang suka memberitahu satu dunia yang mereka bercinta dengan cara bergambar berpelukan atau bergambar berciuman. Ada pula yang anak anak muda perempuan bangga meletakkan gambar mengatakan "aku bangga mendapat terunanya"

Adakah nilai keislaman di kalangan anak anak muda semakin tiris dan menipis? Atau adakah ibu bapa zaman sekarang terlalu terbuka dengan ideologi orang kafir di dalam menjalani kehidupan seharian? Mungkinkah perisian teknologi canggih seperti Facebook, Keek, Twitter, Wechat dan lain lain menjadi punca kepada permasalahan ini? Adakah manusia zaman sekarang terlalu taksub dengan dunia tanpa sepadan ini? Wah .. begitu banyak persoalan yang diutarakan .. Macam polis da ..

Sebenarnya peranan ibu bapa perlu di dalam menerapkan dosa pahala di dalam rumahtangga nya. Ibu bapa juga perlu sama sama berkembang ilmu media sosialnya dengan turut mempunyai akaun media sosial. Jadi anak anak muda akan takut sekiranya mereka hendak melakukan perbuatan "gila-gila" yang memalukan keluarga seperti yang dilakukan oleh seorang artis wanita malaysia yang begitu bangga dengan video Keek nya.

No comments: