Thursday, May 23, 2013

Oh My Pegawai Tadbir dan Diplomatik
As Salam

Hari ini adalah hari yang dinantikan iaitu hari untuk mengetahui keputusan peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD). Berdebar-debar rasanya. Disebabkan keterujaan yutaka, yutaka telah menyemak keputusan itu seawal jam 0800 pagi walhal pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia ada menyatakan keputusan itu boleh disemak pada pukul 1200 tengah hari dan ke atas.

Tepat pukul 1200 tengah hari, yutaka pun dengan berdebar nya memeriksa keputusan itu. Pertama kali membukanya, tidak boleh. Mungkin kerana ramai yang berdebar-debar untuk mengetahui keputusan peperiksaan PTD. Ok. tidak mengapalah. Yutaka buka kembali kali kedua pada pukul 1230 tengah hari. Ada satu column kad pengenalan untuk diisi. Yutaka pun membaca selawat. No kad pengenalan di masukkan dengan penuh debaran.

Setelah selesai menaip yutaka pun butang HANTAR. Jadi beginilah ayat yang menyayat hati


Dukacita anda GAGAL ujian yang telah diadakan pada 13/4/2013. 

Huk3 menangis sekejap di dalam hati. Hancur hati berderai-derai. Kecewa tidak terkata walaupun yutaka sudah biasa GAGAL di dalam peperiksaan PTD. Mengapa ya susah sangat hendak lulus peperiksaan PTD? Padahal yutaka sudah melakukan yang terbaik untuk peperiksaan itu. Maka pujuklah sendiri hati yang sedang lara itu dengan kata-kata nasihat

Mungkin rezeki pekerjaan belum sampai lagi. Mungkin juga rezeki ada di tempat lain

Yutaka sebenarnya sangat sedih kerana telah menghancurkan harapan ibu yutaka yang ingin melihat anaknya ini menjadi PTD. 

Maafkan saya ibu :(1 comment:

puteri_kebayan said...

saya pun camntu:-(

exam ptd susah. sy kali ke-2 gagal. huhuhuuu pikir positive, rezeki kt mgkin utk jwtn yg lain. n gagal tak bmakna slamanya kt gagal,kan?