Saturday, July 16, 2011

TAHNIAH ADIK KU ..


Konbanwa

Hari ini adalah hari di mana mood yutaka amat baik sekali. Yutaka gembira kerana adik yutaka yang paling bongsu dan paling manja berjaya mendapat tawaran melanjutkan pelajaran di salah sebuah universiti tempatan. Mengikut katanya, universiti yang beliau ditawarkan tidak seperti yang diidamkan selama ini. Tapi, tidak mengapalah, yang penting dapat melanjutkan pelajaran.

Jikalau dihitung jumlah yang memohon, adik yutaka kira beruntung kerana berjaya menempatkan diri di dalam universiti tempatan dan terkemuka itu. Memang universiti itu merupakan universiti pilihan yutaka selepas yutaka habis Sijil Pelajaran Malaysia dahulu. Tapi nampaknya, adik yutaka yang bisa menjejakkan kaki di sana. Alhamdulillah. Yutaka tumpang gembira.


Tiba-tiba yutaka teringin untuk kembali menuntut ilmu pula. Mesti seronok kan dapat menuntut ilmu secara formal. Tetapi bukan sekarang masanya. Biarlah adik-adik lepas dahulu. kemudian barulah yutaka memikirkan untuk menyambung kembali pelajaran di peringkat yang lebih tinggi.  Sekurang-kurangnya yutaka dapat menunjukkan teladan yang baik tuk adik-adik tuk teruskan belajar walaupun usia telah meningkat. 

Lagipun itu merupakan cita-cita yutaka yang pernah yutaka suarakan kepada arwah ayah yutaka. Insya Allah, jika ada kelapangan dari segi masa dan wang ringgit, yutaka pasti akan melanjutkan pelajaran. Biar kita kurang berharta, tapi kita kaya dengan ilmu dan pegagan agama. Kita jangan dihina kerana kurang nya ilmu. Itulah yang yutaka pelajari daripada Cik El Yan, pemegang master oversea.

  Kepada adik yutaka, yutaka ingin berkata

" TAHNIAH DAN SYABAS. YUTAKA BERBANGGA DENGAN KAMU "No comments: