Friday, July 8, 2011

KERANA CINTA SANGGUPKAH ANDA


Konbanwa

Hari ini yutaka ingin membawakan satu tajuk mengenai CINTA @ LOVE. Cinta itu indah dan buta. Buta? Bukan salah cinta jika anda menjadi buta tetapi salahkan diri anda yang begitu taksub dengan cinta. Orang kata kerana cinta sanggup kita lakukan apa sahaja. benarkah begitu? Mari kita lihat betapa besarnya kuasa cinta yang berlaku di sekeliling kita

Kerana cinta, kita sanggup berbuat apa sahaja. Contohnya kerana cinta, seseorang sanggup bersengkang mata untuk menangis kerinduan. Ini ditujukan kepada kaum hawa. jangan marah ye. Tapi itulah penangan cinta. Situasi yang selalu terjadi adalah apabila berlakunya pergaduhan kecil atau pun besar, di mana si lelaki akan terus menghentikan setiap bentuk perhubungan dengan kekasihnya itu

Kerana cinta, seseorang itu sanggup memperjuangkan sampai hujung nafasnya. Situasi ini terjadi apabila kekasihnya itu sangat menawan di mana pastinya akan dikelilingi dengan jantina berlawanan. lagi payah apabila yang cuba mendekati itu mempunyai pakej wajah comel. tetapi jangan risau, selagi cinta anda ikhlas selagi itu Allah mendengar doa anda itu.


Ada juga kerana cinta, sanggup mengongkong pasangan nya. Semua tidak boleh dilakukan terutama sekali terlibat dalam laman sosial seperti FACEBOOK, TWITTER, BLOGGER, dan lelain. Jika ada sekalipun, pasword dikongsi bersama di mana untuk mencegah sebarang bentuk "penguratan" terjadi. dan pasangan yang sedang " dirantai " itu pun tidak kisah akan tindakan itu. Kerana apa? Kerana cinta juga.

Cinta juga boleh membuatkan kita merana di mana ada yang sanggup menunggu kita walaupun memang sudah tertulis tiada jodoh. tetapi kasihan kan, bila orang yang sanggup menunggu itu tidak memberikan sebarang ruang tuk dirinya berbahagia dengan orang lain. Bercerita mengenai menunggu ni, ada yang sanggup melakukan apa sahaja untuk merampas kembali cintanya. Jika sudah sampai tahap camtu, bermakna memang perlu berhati-hati la ye.


Pokoknya adalah hati. Jika kerana cinta, ianya memudaratkan diri maka perlulah kita berfikir banyak kali untuk berbuat sesuatu tindakan itu. Tetapi jika memang tertulis die memang jodoh kita, jangan takut kerana Allah akan lindungi jodoh kita daripada serangan cinta yang lain. ok?


No comments: