Sunday, February 6, 2011

NERD itu JAHAT


Konbanwa

Hai kembali lagi menulis. Berbalik kepada cerita NERD sebelum ini, yutaka ada menceritakan mengenai markah penampilan yang telah diberikan oleh PUTERI VIRGO 0209. Untuk post kali ini, yutaka hendak menceritakan mengenai transformasi yutaka yang dulunya dilabel sebagai NERD kepada TRENDY. bukan terlalu TRENDY, tetapi boleh la diklasifikasikan sebagai tidak NERD

Setelah mengambil iktibar daripada markah yang diberikan sebelum ini, yutaka bangun dan kembali mengatur langkah atas bantuan adik yutaka. habis semua ditukarnya.  cuma bab cermin mata memang tidak boleh digantikan dengan kanta lekap. Ini kerana dengan bentuk wajah yang berpetak, agak kurang sesuai jika tidak memakai cermin mata. lagipula penggunaan kanta lekap membuatkan yutaka berasa tidak selesa. 

Disusuli dengan photoshoot yang menampilkan gaya² model terlalu amatur, merupakan titik permulaan kepada transformasi penampilan yutaka. Sekarang yutaka semakin berani di dalam membuktikan kepada dunia bahawa yutaka bukanlah seorang NERD !!! . setelah mengalami transformasi sedikit demi sedikit, rakan² yang selama ini memandang yutaka sebelah mata mula membuka mata dengan luasnya.

Terfikir juga, adakah NERD itu jahat? kenapa manusia selalunya akan memilih untuk berkawan dengan manusia yang berpenampilan TRENDY berbanding NERD? adakah NERD selalu dianak tirikan? Ya.. itulah realiti dunia. bila da berubah, baru terbuka mata dan mula mahu berdampingan. Itulah hakikat dunia yang yutaka perlu fahami dan akuinya.    


p/s : kredit kepada adik sy kerana telah membantu saya.

No comments: