Sunday, February 6, 2011

aku NERD?


Konbanwa

Salam sejahtera kepada rakan pembaca sekalian. Harapnya kalian sihat belaka ya. Hari ini yutaka rasa sangat blurr.. Blurr means kosong.. tiada satu item yang bermain di minda. Bila yutaka buka facebook, melihat gambar yutaka, mengingatkan yutaka kepada satu kejadian yang berlaku 5 tahun lepas.

Tahun 2005, yutaka berkawan dengan seorang wanita bernama PUTERI VIRGO 0209. orangnya kecil², berkaca mata dan agak comel pada pandangan mata yutaka. Sepanjang tempoh berkawan itu, ada suka dan duka yang yutaka rasakan. Tapi ada satu peristiwa yang yutaka takkan lupa adalah peristiwa di mana yutaka dihina kerana baginya yutaka berpenampilan agak NERD.

" Jikalau boleh diberi markah kepada penampilan kau, aku boleh bagi 50% sahaja. Eh bukan 50 % tetapi 40% markah penampilan kau "


begitulah pandangan PUTERI VIRGO mengenai penampilan yutaka pada ketika itu. rendahnya markah 40%. Kalau  tolak 1% dah jadi gred E. bermakna gagal aka TERSANGAT NERD. bila fikir kembali, NERD kah yutaka? pergi kerja dengan berlengan panjang dan bertali leher. tidak seperti rakan sekerja yang lain. yang berpakaian agak kurang kemas berbanding yutaka. atau mungkin kerana berpakaian sebegitu menampakkan yutaka agak NERD. atau mungkin dengan gaya fesyen rambut berbelah tengah dengan berkaca mata membuatkan yutaka layak menerima markah 40% daripada juri tak bertauliah itu.

walaupun begitu, yutaka kini da berubah. walaupun agak sedih dengan kritikan itu, namun yutaka bangkit semula. Ini disebabkan oleh kata-kata adik yutaka sendiri yang memberikan peransang dan menjadi perunding imej kepada yutaka. Teringat kata-kata adik yutaka

" SIAPA DIA UNTUK MEMBERI MARKAH KEPADA PENAMPILAN KITA "No comments: