Sunday, November 27, 2011

WANITA BEKERJAYA LEBIH SELEKTIF


Konbanwa

Hari ini yutaka terfikir mengenai mengapakah wanita bekerja lebih selektif di dalam memilih jodoh. Kebanyakkan wanita bekerjaya ini mempunyai keyakinan diri, berani, anggun dan EGO. Wanita bekerjaya memang sangat selektif di dalam memilih pasangan hidupnya. Mungkin sebab itu ramai wanita yang bekerjaya di luar sana masih lagi bujang dan hidup sendirian.

Mengapa mereka selektif di dalam soal ini? Yang paling utama adalah kerana mereka mahukan seorang suami yang sama taraf ekonominya atau lebih tinggi. Faktor ini sering menjerat mereka sehingga mereka membujang sampai ke tua. Bagi mereka, duit mereka milik mereka. tidak boleh dikongsi². Sekiranya mereka memilih suami yang biasa² sahaja, takut hidup nya melarat. Persoalan yang sering bermain di minda " bolehkah aku hidup dengan lelaki yang biasa² sahaja? "Yutaka pernah berkawan dengan beberapa wanita bekerjaya di mana semuanya menemui jalan penamat. Mengapakah semuanya berakhir? Kerana yutaka hanya lah lelaki biasa. Faktor pekerjaan sering menjadi pra syarat untuk ke peringkat seterusnya. Orang tidak sudi, jadi pandai² la bawak diri. Tetapi yutaka tidak salahkan mereka, kerana mereka berhak untuk mendapat ciri idaman mereka.

Lelaki akan memilih ciri wanita biasa sebagai isterinya berbanding wanita. Wanita lebih suka memilih lelaki luar biasa untuk dijadikan suaminya. Jikalau tidak jumpa, wanita lebih suka membujang sampai bila-bila. Mungkin bagi mereka, duit boleh membeli segalanya. Apa yang pasti, apabila mereka terlalu selektif, takut di usia tua mereka, mereka akan sunyi tanpa peneman dan anak-anak di sisi. 
No comments: