Monday, May 30, 2011

SAYA MAHU TUTUP AKAUN FACEBOOK


Konbanwa

Facebook merupakan laman sosial yang begitu popular pada saat ini. Ke mana sahaja kita pergi, kita pastinya tidak akan lupa untuk membuka akaun facebook kita. Begitu hebatnya laman sosial itu kerana seolah - olah laman sosial itu sudah sebati dalam diri kita.


Sebenarnya facebook ini banyak memberi kesan kepada yutaka. tetapi yutaka ambil ianya dari sudut positif sahaja. mana yang negatif yutaka buang di laut china selatan. hehe. Sebenarnya yutaka sangat takut dengan kesan negatif facebook ini. terutama apabila mendengar mengenai sang suami sibuk menggatal dengan gadis alam maya sedangkan tanggungjawab terhadap keluarganya terabai. Si isteri pula terangau seketika apabila terjumpa dengan bekas kekasihnya dahulu di laman sosial itu.

Mungkin akan ada yang bersuara. " jangan gelabah sangat, relaks la bro " Bukan gelabah cuma berhati-hati. Sebolehnya selepas yutaka mendirikan rumahtangga, yutaka mungkin akan berkongsi akaun dengan si isteri tercinta. berkongsi akaun bermakna password diketahui bersama. Ini dapat mengelakkan segala gejala yang tidak diingini berlaku di dalam alam rumahtangga. Mungkin selepas itu, yutaka akan aktif dengan dunia blogging dan novelis. yeay..

Mungkin persepsi kalian berbeza dengan yutaka, yutaka tidak kisah. Sebab masing-masing punya pendapat dan pandangan. Yutaka cuma terfikir untuk lebih berhati-hati dan lebih meluangkan masa kepada keluarga selepas yutaka berkahwin kelak. ehehehe (mood : gatal)


No comments: