Wednesday, April 21, 2010

BOLEHKAH HIDUP DENGAN PUISI


Konbawa

Sebenarnya kisah yang akan diceritakan ini adalah kisah benar di mana ianya benar² berlaku di alam ini. Yutaka pernah cuba dipadankan dengan seorang wanita yang lebih berpangkat daripada yutaka. Well, yutaka tidak kisah sangat pun, tapi adakah sudi wanita berkerjaya ini menerima yutaka ini?

Disebabkan kesungguhan kakak yang cuba memadankan itu, maka yutaka pon cuba la berkawan dengan wanita ini. Nampaknya betul sangkaan yutaka, tidak semua wanita bekerjaya ini dapat menerima seorang lelaki yang lebih rendah tahap kerjayanya sebagai teman mereka. Ditolak tanpa berikan sebarang alasan, namun yutaka cuba menerima kenyataan bahawa kami tidak ditakdirkan untuk rapat. Itulah takdir Illahi yang perlu yutaka terima dengan rela hati.
Sekarang wanita itu sudah berkahwin, dan kawan yutaka pernah berkata "padan muka" kepada wanita tersebut. Menurut kawan yutaka, salah satu faktor yang membuatkan yutaka gagal memikat adalah kerana yutaka suka membuat PUISI. geli geleman la kononnya. Begitukah ceritanya? kebenaran cerita itu tidak dapat dipastikan. Tapi jika benarlah, yutaka terfikir hina sangatkah seorang lelaki yang punya sedikit kurnia mencipta puisi? 


Tambah kawan yutaka lagi, itulah padahnya nak mengelak sangat daripada lelaki yang suka berpuisi, akhirnya dapat suami yang #@x!*^$ (kata-kata hinaan yang tidak perlu yutaka paparkan di sini). Yutaka pun berseloroh.. mungkin dia tidak yakin untuk hidup dengan lelaki yang rendah taraf kerjayanya yang hanya punya sedikit bakat berpuisi. Takut mati kelaparan rasanya..hahaha
Sesungguhnya yutaka yakin akan janji Allah, di mana kita akan dijodohkan dengan mereka yang sesuai dengan kita di mana kita akan saling melengkapi kelemahan pasangan masing-masing. Mungkin di luar sana masih ada lagi wanita yang sudi mendengar bakat puisi ini dan yang paling penting menerima yutaka seadanya secara zahiriah dan batiniah.

No comments: