Monday, September 30, 2013

Ulang Tahun KelahiranAs Salam

Hari ini 30hb merupakan hari terakhir dalam bulan September. Bila tengok blog yutaka ini , tetiba rasa terperanjat. Kenapa terperanjat? Sebab di dalam bulan September ini, yutaka belum update blog yutaka ini. Ya Allah. Macam mana ni? Tetiba sahaja bulan September terlopong entry. Sangat tidak menarik untuk penulis blog.

Bulan September merupakan bulan ulang tahun kelahiran yutaka yang ke ... Rahsia. Haha .. Tetapi bila sahaja umur meningkat ini, yutaka merasakan yang yutaka sebenarnya kurang bekalan di akhirat. Nampak begitu serius bunyinya kan? Tetapi sekarang ini memang yutaka merasakan semakin berusia kita semakin dekat akan kematian. Ok, jangan takut kerana setiap orang akan melalui saat Malaikat kita menjemput pulang menemui Pencipta.


Sempena dengan bulan ulang tahun kelahiran ini yutaka ingin terus berdakwah di media sosial. Walaupun yutaka bukan seorang ustaz @ ulama tetapi ilmu ukhrawi yang yutaka tahu boleh dikongsi oleh umat manusia di luar sana. Dahulunya yutaka memang mengejar duniawi sehinggakan bekalan akhirat kurang diberi penekanan. Tetapi setelah yutaka pergi ke bumi Barakah, persepsi yutaka terus berubah akan urusan duniawi ini.

Ulangtahun kelahiran tahun ini diserikan dengan kehadiran seorang isteri yang cantik. Tahun ini merupakan tahun pertama yutaka menyambut ulang tahun kelahiran sebagai seorang suami. Paling menarik apabila ulangtahun kelahiran yutaka disambut oleh keluarga sebelah isteri. Terperanjat boboi. Walaupun wajah yutaka nampak tenang ketika dikejutkan dengan kejutan sambutan hari lahir, tetapi sebenarnya yutaka sangat terharu dan terperanjat di dalam hati. 


 Apa yang yutaka ingin capai adalah ingin menjadi penulis novel tersohor suatu hari nanti. Walaupun dunia penulisan novel ini nampak tidak glamor dan kaya, namun ia merupakan terapi terbaik untuk yutaka. Tetapi jangan bilang sama isteri yutaka tau, nanti dia ketawa terbahak bahak. Penulisan novel cuba disiapkan menjelang akhir tahun ini, dan akan diberikan untuk di publish oleh peblisher yang berminat. Wah .. begitu tinggi impian kan. 

Yutaka sangat teruja apabila novel dijadikan drama atau filem. Ini semakin menguatkan semangat yutaka untuk terus berkarya. Tetapi karya yutaka bukanlah bergenre gangster atau hantu kerana yutaka sangat tidak pandai berimaginasi mengenai itu. Genre cinta menjadi pilihan kerana dengan cinta, hidup manusia menjadi indah dan bahagia. Yutaka mempunyai jiwa seni yang molek. Hehe ..

No comments: