Tuesday, August 31, 2010

SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANGTAHUN IBU


Konbanwa

Tanggal 31 Ogos 2010 merupakan hari kemerdekaan negara Malaysia. Di hari itu, yutaka berkesempatan untuk mewakili jabatan yutaka menghadiri majlis perhimpunan Hari Kemerdekaan Peringkat Negeri di Kluang, Johor. Tetapi tuk post kali ini, yutaka tidak mahu menceritakan mengenai merdeka, tetapi mengenai ibu yutaka yang menyambut hari ulangtahun kelahirannya pada hari ini.

Yutaka sangat berbangga mempunyai seorang ibu yang lahir ke bumi sama dengan tarikh negara Malaysia mencapai kemerdekaan. Ibu yutaka memang sangat istimewa bagi yutaka kerana selain bapa yutaka, ibu yutaka telah memberikan penghidupan kepada yutaka di dunia ini. Yutaka pernah berkata dengan teman rapat tp mesra yutaka bahawa orang yang terpenting dalam dunia ini adalah ibu dan bapa dan bukannya dia.


SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANGTAHUN 

itulah ucapan yang yutaka berikan kepada ibu yutaka. Yutaka sentiasa mendoakan agar ibu yutaka diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur tuk yutaka membalas jasanya sebanyak yang mungkin, dikurniakan keluarga  dan rumahtangga yang bahagia. 

Sebenarnya banyak perancangan telah dirancang tuk membahagiakan ibu yutaka. Di antaranya adalah hendak memberikan seorang menantu yang baik dan cucu yang soleh. Tetapi perancangan itu belum tertunai lagi kerana anaknya ini masih belum menemui seorang gadis yang sangat sesuai tuk dijadikan isteri. Ada juga ditanyakan hal ini, tetapi yutaka hanya berserah kepada Allah. Tidak mahu tergesa-gesa untuk mencari pasangan hidup walaupun sudah berkali-kali cinta ini tidak kesampaian.. hehe.. 

Sebelum yutaka menokhtahkan post ini, yutaka ini menyatakan di sini bahawa yutaka sangat sayang kepada ibu yutaka sampai bila-bila. Yutaka akan cuba penuhi impian ibu yutaka secepat yang mungkin. Moga hasrat yutaka ini akan diberkati dah dirahmati oleh Allah. Amin3x


No comments: