Thursday, August 2, 2012

KEKASIH LAMA BIARKAN DIA


As Salam

Hari ini yutaka ingin membawakan satu penceritaan mengenai bekas kekasih. Kekasih lama adalah orang yang pernah kita cintai suatu masa lalu. Kekasih lama diingati? Perlu kah? Kaum hawa seringkali tidak boleh melupakan kekasih lama nya berbanding dengan kaum adam. Bagi mereka kekasih lama tidak mudah untuk dilupakan kerana mereka pernah membahagiakan pintu hati dahulunya.

Berbanding dengan kaum Adam, kekasih lama tidak perlu diingati. Kerana bagi mereka, yang berlalu biarkan berlalu. Yang sekarang lebih dihargai. Tetapi benarkah wanita ni seorang pengingat? Untuk jawapan ini, yutaka ada bukti beberapa orang rakan yang masih dok skodeng kekasih lama nya walaupun sudah berkahwin beranak pinak.


Berhubung dengan kekasih lama walaupun sudah berkahwin adalah satu simptom yang perlu dielakkan. Ini kerana, ditakuti mereka akan terjerumus ke alam SKANDAL. Bila berhubung dengan kekasih lama, segala permasalahan rumahtangga akan dikongsi bersama. Bukankah rahsia rumahtangga adalah rahsia bersama pasangan yang dinikahi. BUKAN KEKASIH LAMA !!

Bila ada masalah, akan diceritakan dengan kekasih lama. Lama kelamaan, perasaan CINTA TERLARANG akan bersemi di jiwa. Bukankah itu CURANG ? Curang yang paling halus dan membunuh adalah menyintai orang lain selain daripada pasangan yang telah dinikahi. Jika ini dilakukan, sudah pasti Allah murka. Bila Allah murka, pastinya balasan nya amat pedih.

Perkara paling utama bagi yang telah bernikah akan bakal menikah, lupakan kekasih lama. Tidak perlu menggatal berkawan balik dengan kekasih lama. Mulakan hidup yang baru bersama dengan orang yang ikhlas ingin menemani anda seumur hidup. Jika kamu berhubung kembali, adakah kamu ingin tergolong di dalam golongan DERHAKA? lebih baik menghindar daripada mengubati.


No comments: