Saturday, March 21, 2009

SAMPAI BILA AKU HARUS DIHUKUM


Konbawa..

Yutaka sebenarnya malas nak post perkara2 yang sedey2 nih..
tapi disebabkan tidak mampu menahan seorang diri..
maka yutaka coretkan di sini..

Yutaka sebenarnya rasa sangat tertekan
dengan tanggapan negatif rakan2 pejabat..
terutama sekali komuniti wanita ..
tanggapan negatif ini terjadi ekoran daripada satu peristiwa
yang melibatkan yutaka dengan seorang staf wanita ..

Nak kata yutaka salah, ya yutaka akui..
Tapi jangan dilupa wanita itu pun bersalah
Kira dua-dua salah la..
tp komuniti wanita tempat yutaka
bekerja
menyalahkan yutaka 200 %..
Kata yutaka itu la ini lah..
semua salah yutaka..

Tanggapan negatif ini sedikit sebanyak
membuatkan saham yutaka jatuh menjunam..



Apabila yutaka mahu berkawan dengan seseorang,
maka timbullah cerita negatif mengenai yutaka..
yutaka malas nak kepoh2 mengenai perkara yang lepas..

tp yutaka tertanya2..
sampai bila yutaka akan dihukum sebegeni?
mungkin yutaka tidak ada jawapannya sekarang..
tapi yutaka akan terus berdoa dan berdoa..
agar tekanan dan bebanan
dipandang serong oleh komuniti wanita ini
akan berakhir wat selamanya..



2 comments:

lisasuke said...

hi yutaka, sori to interrupt u...just wanna say thanks ada gak share info pasal zamani...sbb dia tu low profile...so, susah nak tau ttg diri dia...rasanya kan, dia tu sakit sbb takde org nak jaga dia laa...maybe manja sgt (anak bongsu la katakan)heheee..

dah la dia makin kurus..pastu susah nak tgk dia muncul kat tv..at least berlakon ke..ntah2 kan, ada org dengki kat dia punya kejayaan kot...sbb tu bg dia sakit...org masyarakat kite mcm biasa laa..suke dengki..sbb saye pun dah terkena gak..

so, jgn risau sgt ttg gosip yg melanda diri yutaka tu...ada hikmah tu...lg besar ujian, lebih besar hikmahnya..percayalaa..ok (^^,)v

lisasuke said...

hehehehe sori yutaka...even though we never know each other, saya cume suka tgk blog awak...hopefully problem ttg gosip kat tempat keje awak tu, masih bleh dihadapi dengan tenang...kdg2 jalan terbaik, kite berdiam diri jer...tp ada masa, kite kene bertindak ikut masa yg tepat..

kalo tetibe ada org benci kita tanpa kite ketahui puncanya, sebenarnya org tu cemburu ngan kita..serius ckp ni..hehehhee...